Mordet på Olof Johnsson 1847

Mordet på Olof Johnsson som slutade på galgbacken

1847 den 28 juni blev Olof Johnsson f. 1801 överfallen och rånad på väg mellan hemmet i Lindås och Madesjö. Han dog den 2 juli och blev obducerad. Det konstaterades att han hade fått skallen krossad. Detta enl dödboken. Om detta kunde man läsa i Barometern den 3 juli 1847. Den 7 juli står att läsa i tidningen att en granne/…/ bonde misstänks ha mördat honom. Han har vid flera tillfällen sagt att Olof Jonsson borde mördas. En tvist om pengar låg bakom. Det visade sig att denne bonde hade blod på en tröja. Bonden hette Jonas Svensson.

Anteckningar ur nättidningen Rötter, genealogi.se, om mordet på Olof Johnsson sommaren 1847 och avrättningen av hans mördare Jonas Svensson på galgbacken i Vassmolösa den 11 juli 1849.