Ateljehus Pukeberg, se Pukebergsateljeerna

http://www.ateljehuspukeberg.blogspot.se/

Ateljéhus Pukeberg erbjuder konstnärer, konsthantverkare och formgivare möjlighet att hyra ateljé och att arbeta i välutrustade kollektiva verkstäder i Pukeberg, Nybro. Här finns 8 ateljéer att hyra för yrkesverksamma konstnärer och gemensamma utrymmen och verkstäder. Vi erbjuder våra medlemmar lokaler och utrustning som är kostsamt för enskilda att satsa på, stora utrymmen i form av projektateljé och utrustning som keramikverkstad, digitalverkstad, fotostudio, screentryck mm. Dessutom finns möjligheten att arbeta i Pukebergs studioglashytta, tillsammans med professionella glasblåsare, något som är unikt för kollektiv-verkstäder i Sverige. Kvalitén på konstnärer/formgivare som önskar hyra ateljéplats säkerställs genom att de måste klara KRO´s antagningsvillkor. Flera gånger per år håller Ateljéhus Pukeberg öppet hus och bjuder in allmänhet och kollegor att komma och ta del av verksamheten. Vi välkomnar studiebesök från skolor och föreningar. Vi tar även emot praktikanter. Flera gånger per år ordnas utställningar för medlemmar och inbjudna gäster.

Texten är hämtad från deras webbplats